Inrichting

Stamgegevens > Financieel > Inrichting


De basis van een financiële administratie is het grootboekschema, door gebruik te maken van de verdichtingen en de hoofdverdichtingen zijn de grootboekrekeningen binnen Intelly eenvoudig in te richten. Door gebruik te maken van de verschillende dagboeken, vereenvoudigt het gebruik van de administratie, deze is hier geheel naar wens in te richten. 

Afhankelijk van de ondernemingsvorm en de binnen-/buitenlandse handelspartners, is het hier ook mogelijk om de btw codes dusdanig in te richten dat de omzetbelastingaangiftes makkelijk kunnen worden gegenereerd en de financiële boekingen automatisch door het systeem worden aangemaakt.

Met behulp van de rapportage mapping is het mogelijk om het grootboekschema dat gebruikt wordt binnen de onderneming om te zetten naar een mappingschema dat door uw accountantskantoor wordt gebruikt. Door dit eenmalig in te richten. is het mogelijk om de gegevens gelijk in het gewenste schema aan te leveren aan de accountant.

Voor het automatiseren van de bankboekingen, staan hier de bankmutatie herkenningen. Deze herkenningen kunt u hier inzien, wijzigen of verwijderen. Als u in een bankboek een herkenning heeft aangemaakt, dan wordt deze hier automatisch bijgezet. 

Maak een keuze uit de de lijst:

Hoofdverdichtingen

uitklap-buttonLees meer

Verdichtingen

uitklap-buttonLees meer

Grootboeken

uitklap-buttonLees meer

BTW codes

uitklap-buttonLees meer

Dagboeken

uitklap-buttonLees meer

Rapportage mapping

uitklap-buttonLees meer

Bankmutatie herkenning

uitklap-buttonLees meer

Voorbeeld bedrijf

Ter illustratie hebben we een voorbeeld bedrijf opgezet.