Installatie / Configuratie van SQL Server Express

Hieronder is in detail de installatie van SQL express beschreven voor gebruik met de Intelly Client.

Klik hier om "SQL express 2005 with advanced services" te downloaden

- Start de installatie. Maak hierbij de volgende keuzes:

- accepteer de licentievoorwaarden, klik "Next >"
- klik "Install"
- na het installeren van de basisbestanden verschijnt een welkom-scherm.
- kies "Next >"

SQL Server 2005 Setup - 2      SQL Server 2005 Setup - 3

- vul een naam in, of bijvoorbeeld "Gebruiker"
- kies "Next >"

SQL Server 2005 Setup - 4

- klik op "Database services", klik "Entire feature ..."
- klik op "Client components", klik "Entire feature ..."

SQL Server 2005 Setup - 5

- het scherm ziet er nu uit zoals hieronder:
- kies "Next >"

SQL Server 2005 Setup - 7

- vink Mixed Mode (Windows Authentication and SQL Server Authentication) aan
- vul een password (wachtwoord) in en bevestig deze
- kies "Next >"

- laat de vinkjes uit staan
- kies "Next >"

SQL Server 2005 Setup - 8

- een samenvatting wordt gegeven
- kies "Next >"
- indien de installatie voltooid is, wordt onderstaand scherm getoond:

SQL Server 2005 Setup - 9  SQL Server 2005 Setup - 10

- klik op "Finish"

SQL Server 2005 Setup - 11

Configuratie

Start de configuratie door in het startmenu naar onderstaande menuoptie te gaan:

SQL Server 2005 Configuratie - 1

Klik op "Protocols for ...", klik rechts op "TCP/IP" met de rechtermuisknop en kies "Enable"

SQL Server 2005 Configuratie - 2

klik nogmaals rechts op "TCP/IP" met de rechtermuisknop en kies "Properties".
Voer nu in het tabblad IP Addresses onderstaande configurate in. Per adres kiezen voor
- active = yes
- enabled = yes
- tcp dynamic ports = leeg
- tcp port = 1433

Indien de SQL server vanuit het netwerk niet benaderd hoeft te worden en dus alleen lokaal gebruikt gaat worden, mogen adressen anders dan "127.0.0.1" op "enabled = no" blijven staan.

SQL Server 2005 Configuratie - 3

Herstart de service om de gewijzigde instellingen te activeren:

SQL Server 2005 Configuratie - 4

Nieuwe Login aanmaken

Start de "Sql server management studio". Dit staat onder "Microsoft SQL server 2005" in het startmenu.

Maak een nieuw inlogaccount aan:

SQL Server 2005 New Login - 1

De gebruikersnaam en het wachtwoord zijn afhankelijk van de configuratie zoals deze is ingevoerd in Intelly Online.
- vink "Enforce password policy" uit.

SQL Server 2005 New Login - 2

Klik links op "Server Roles", en vink "sysadmin" aan.
Bevestig het aanmaken van de gebruiker door op "OK" te klikken.

SQL Server 2005 New Login - 3

De instellingen zijn nu voltooid.