Inkoopfactuurstroom - Toekennen inkoopfactuur

Als er een documentherkenning voor uw inkoopfactuur is aangemaakt, is de kans groot dat deze meteen na het scannen door wordt gezet naar de ToDo-lijst.

Dit is een lijst met nog te boeken inkoopfacturen die u nog af dient te handelen.
De ToDo-lijst benadert u door linksbeneden te klikken op het -icoontje of het cijfer dat rechts ernaast staat.

Wordt de inkoopfactuur niet automatisch herkend en naar de ToDo-lijst gestuurd, dient u deze handmatig toe te kennen. Het document is dan terechtgekomen in de lijst van niet-toegekende documenten, te bereiken via het -icoontje.

Heeft u maar één gescand, of is er maar één document niet automatisch herkend, komt dit ene document meteen naar voren na het klikken op het -icoontje.
Staan er meerdere documenten in de lijst, klikt u op het betreffende item in de lijst. Voor het toekennen van een document, dient u een dubbelklik op het item te geven.
 

Daarna krijgt u te zien welke gegevens u moet invullen om het item naar de ToDo-lijst te sturen.
  • Kenmerk: Dit is het kenmerk, oftewel de referentie, van de factuur. De meest voorkomende methode om het kenmerk in te geven, is 'Bedrijfsnaam - Factuurnummer', dus bijvoorbeeld 'KPN - 1000011'. Deze referentie wordt ook gebruik bij het betalen van de factuur.
  • Datum: Vul hier de factuurdatum, oftewel de documentdatum, in.
  • Type: Hier kiest u in het dropdown menu voor het juiste type van het document. Bij het boeken van inkoopfacturen, kiest u uiteraard voor het type inkoopfactuur. Dit kunt u reeds in de Intelly Client aangeven bij het scannen. Zijn hier geen opties, dan heeft u nog geen document types aangemaakt. Klik hier voor een beschrijving hoe u deze kunt aanmaken.
  • Niveau: Selecteer hier via het dropdown menu het niveau dat bij het document hoort. Zo bepaalt u welke medewerkers wel of niet inzicht hebben in dit document. Ook dit kunt u reeds bij het scannen ingeven. Zijn hier geen opties, dan heeft u nog geen security levels aangemaakt. Klik hier voor een beschrijving hoe u deze kunt aanmaken en vastleggen.
Door te klikken op OK, gaat het document uit de 'niet-toegekende' documentenlijst en wordt deze verstuurd naar de ToDo-lijst.