Financieel - Periode systemen

Stamgegevens > Financieel > Periode systemen

De inrichting van de periodes geeft u de mogelijkheid om één of meer soorten periodes te definiëren, waarvan u gebruik wilt maken binnen Intelly.

Verschillende stamgegevens vragen om periodes waarmee u kunt werken, zoals jaren, maanden, kwartalen, enz... Met behulp van de dropdown kunt u de periode selecteren die u bij periode systemen heeft gedefinieerd.

Via het pad Stamgegevens > Financieel > Periode systemen krijgt u een overzicht te zien van de gedefinieerde periodes. Hier kunt u een periode openen om in te zien of te wijzigen, of om een nieuwe periode aanmaken en te definiëren.

Als u op het Intelly/algemeen/Nieuw_item.gi-icoon klikt krijgt u het volgende invoer scherm:

Periode systeem ID: Dit is een nummer dat automatisch door het systeem wordt toegekend.
Omschrijving: Hier vult u het periode systeem in dat u wilt definiëren.

Als u op 'Terug' klikt, gaat u terug naar het menu zonder de gegevens te wijzigen.
Als u op 'OK' klikt, krijgt u het volgende aangepaste scherm:

Datumgroep: Hier kunt u het jaartal ingeven waarvan u de verdeling gaat aanmaken. Op deze manier gaat het één voor één.

Met de 'Wizard' kunt u op een snelle manier de standaard datumgroepen aanmaken. Uiteraard mag u de verdeling per jaar ook zelf aanmaken. Het voordeel van de wizard is dat deze meerdere jaren tegelijk kan aanmaken of wijzigen.

Systeem: Met behulp van de dropdown, kunt u de periode selecteren die u wilt inrichten. Als u op 'OK' klikt, krijgt u een bevestiging dat de periodes zijn aangemaakt. Door vervolgens nog een keer op 'OK' te klikken, gaat u weer terug naar het periode systeem scherm. Dit scherm kan er als volgt uitzien:

Hier kunt u ook komen als u in het eerste menu op het Intelly\edit.gif-icoon van een bestaand periode systeem klikt.

Via het Icoon Subscreen-icoon kunt u nu ook de verdeling bekijken. Deze verdeling kan er dan als volgt uitzien: