Bank automatisering

Binnen het dagboek van uw bank is het mogelijk om diverse opties in te stellen, zodat het nog makkelijker wordt om de bank te boeken. Naast het aanmaken van bankherkenningen binnen de ordner van de bank, kunnen bij het dagboek nog een aantal zaken worden ingesteld om het boekingsproces te versnellen.

Bij het boeken van uw bank heeft het systeem de mogelijkheid om zelf een betaald of ontvangen bedrag te herkennen en deze te linken aan de daarbijhorende openstaande post van de betreffende relatie. Vaak gebeurt dit al automatisch en komt vanzelf het juiste grootboeknummer debiteuren of crediteuren naar voren. U hoeft dan slechts nog even te checken of het gegeven voorstel klopt door met de muis over het blauwe-i.png-icoon te zweven en op 'OK' te klikken om de bankregel te boeken en te laten verwerken.
Niet alle bedragen worden echter meteen herkend, aangezien sommige bedragen bijvoorbeeld dubbel kunnen voorkomen binnen de openstaande posten. U kunt vervolgens het systeem een link laten leggen tussen het bankrekeningnummer van de bankregel en de relatie waar hij het bedrag moet gaan opzoeken. Met andere woorden: U kunt een bankherkenning aanmaken.

Lees bij inrichting automatiseren hoe u nog verder kunt gaan met het automatiseren van de bank.