Veelgestelde vragen (FAQ) - Financieel - Algemeen

Klik onderstaand op de vraag waarvoor u de uitgebreide beantwoording wilt inzien.
Hoe kan ik een vaste activa aanmaken tijdens het boeken van de investerings inkoopboeking, zodat ook hiervan de afschrijvingen automatisch worden geboekt?
Ik wil een 1 op 1 creditnota afboeken tegen een debetnota bij één debiteur (of crediteur). Hoe moet ik deze dan afboeken?
Ik wil een creditnota afboeken tegen een debetnota bij één debiteur (of crediteur), maar deze zijn niet gelijk aan elkaar. Hoe moet ik deze dan afboeken?
In de rode ordner openstaande posten staan debetnota's EN creditnota's van dezelfde relatie. Hoe kunnen deze creditnota's verrekend worden met de betreffende debetnota's?
Ik wil een deelbetaling afboeken op één of meerdere facturen van één debiteur/crediteur, maar een deel blijft nog open staan. Hoe moet ik dit doen?
Ik heb aan mijn leverancier een factuur gestuurd die ik wil verrekenen alvorens ik mijn eerstvolgende betaling ga doen aan hem. Hoe doe ik dat?
Een klant heeft een factuur op rekening gekregen, maar komt alsnog later per kas betalen. Hoe moet ik dit afboeken?
Een bankboeking wordt automatisch verwerkt, maar er blijven een paar cent open staan. Hoe kan ik dit wegboeken?
In mijn openstaande posten lijst heb ik kleine bedragen staan van bijvoorbeeld € 0.01. Hoe kan ik deze kleine openstaande posten snel afboeken?
Bij het opvragen van de werkbalans krijg ik de melding;
CACHE ONJUIST: voer financiële controle uit
Een betaling via de bank wordt door het systeem automatisch geboekt bij de verkeerde debiteur. Hoe krijg ik die naar de juiste debiteur?
Waarom kan een grootboekrekening niet worden geselecteerd bij een boeking terwijl de grootboekrekening wel aan is gemaakt bij de stamgegegevens grootboekrekeningen voor de betreffende administratie. Als ik via een boeking de grootboekrekening wil gebruiken of zoeken, dan staat deze er niet tussen.
Hoe kan ik een nieuwe administratie toevoegen aan mijn boekenkast, zodat ik ook deze administratie kan voeren via het scannen van documenten.
Waarom staat er onder de balans resultaat boekjaar ongelijk aan het resultaat?
Bij het opvragen van de werkbalans krijg ik tussen de balans en de winst&verlies, resultaat boekjaar te staan (en wijkt af met het resultaat onderaan bij de winst&verlies). Wat kan ik hier aan doen?
Mijn taxonomie rapportage is volledig ingericht, alle grootboeken zijn gemapt. Toch krijg ik qua resultaat een verschil in vergelijking met het resultaat dat in de (werk)balans staat vermeld. Hoe kan dit?
Ik heb een grootboekrekening aangemaakt, en ik ben vergeten aan te geven dat het een balansrekening moest zijn. Bij de stamgegevens van de grootboekrekening is het vakje om aan te vinken dat het een balansrekening is grijs. Is het nog mogelijk om dit aan te passen?
Ik heb een boeking aangemaakt, maar deze heeft erg veel regels. Dit kan tot gevolg hebben dat het openen van de boeking erg lang duurt. Is het nog mogelijk om de boeking op te splitsen?
Wat te doen als de jaarrekening af is?
Kan een boekjaar dat leeg is, worden verwijderd?
Hoe verwijder ik een mutatie?
Hoe kan wijzigen in een boeking terugzien / terugdraaien?