Financieel - Administraties - tab: Logistieke koppelingen - BTW codes

Stamgegevens > Financieel > Administraties > tabblad Logistieke koppelingen > BTW Codes

In dit subscherm koppelt u de logistieke BTW codes aan de financiële BTW codes.
De logistieke BTW code wordt opgegeven binnen een relatie en wordt gebruikt voor het doorboeken van een in- of verkoopfactuur in de ToDo-lijst.
Om de factuur naar het financiële systeem te sturen, dient deze BTW code vervolgens gekoppeld te worden aan een financiële BTW code zodat deze op de goede BTW-grootboekrekening terecht komt.

Voor meer informatie over het aanmaken van de BTW codes zelf: De koppeling tussen de BTW codes maakt u nu als volgt:
Allereerst dient u bij het openen van het subscherm BTW Codes, de logistieke BTW codes te selecteren en te plaatsen in de tabel. Ziet u hier geen BTW codes staan, heeft u deze nog niet aangemaakt. Hoe u dit zelf kunt doen, leest u hier.In de kolom Landen klikt u vervolgens op het Subscreen empty-icoontje om de logistieke code te koppelen aan een financiële BTW code.


In het volgende scherm kunt u per land de BTW code koppelen. In bovenstaande afbeelding is van te voren geklikt op het Icoon Subscreen-icoontje naast de BTW code van 0%.
Als eerste selecteert u het land dat van toepassing is. U kunt dit doen middels het Intelly/algemeen/zoeken.gif-icoontje of meteen (een gedeelte van) het land intypen. Vervolgens selecteert u in de kolommen 'Financiële BTW code - inkoop' en 'Financiële BTW code - verkoop' de BTW code die van toepassing is via het dropdown menu. Staan hier geen BTW codes, dan heeft u deze nog niet aangemaakt. Hoe u dit zelf kunt doen, leest u hier.

In de kolom 'Externe code' kunt u, als er gebruik wordt gemaakt van een extern programma voor bijvoorbeeld het importeren van verkoopfacturen, het externe nummer van de BTW code invoeren.
Voor meer informatie over externe programma's, kunt u terecht bij het tabblad Externe programma's.