Financieel - Administraties - tab: Logistieke koppelingen - Omzettypes

Stamgegevens > Financieel > Administraties > tabblad Logistieke koppelingen > Omzettypes

Hier dient u de koppeling te leggen tussen het omzettype en de daarbijhorende grootboekrekening.

Om ervoor te zorgen dat uw verkoopfactuur, met een toepasselijk omzettype, op een succesvolle wijze wordt doorgesluisd naar Financieel, dient het omzettype altijd gekoppeld te zijn aan een grootboekrekening.

adm logist.koppeling omzettypes.png

Om deze koppeling te leggen, selecteert u in de eerste kolom allereerst een bepaald omzettype via het dropdown menu. Zijn hier geen opties, dan heeft u nog geen omzettypes aangemaakt. Deze kunt u aanmaken bij Stamgegevens > Algemeen > Documenten > Documentstroom > Verkoop > Omzettypes. Klik Omzettypes om naar de beschrijving in de handleiding te gaan.

In de tweede kolom kunt u vervolgens zoeken naar de daarbijhorende grootboekrekening. Dit kunt u door middels het Intelly/algemeen/zoeken.gif-icoontje of door (een gedeelte van) de omschrijving van de grootboekrekening in te typen. Staat de juiste grootboekrekening er niet bij, kunt u bij Grootboeken lezen hoe u zelf een (omzet)grootboekrekening aan kunt maken.

Als deze koppeling is gelegd, zal een verkoopfactuur met het omzettype Software (zie bovenstaand voorbeeld), succesvol naar het financiële systeem worden doorgezet.