Import bankmutaties - Ophalen bankgegevens - ING Bank

Voor het ophalen van uw bankgegevens zijn er twee mogelijkheden.
 1. Nederland
 2. België

Bij beide opties is het mogelijk om de bankmutaties te exporteren naar Intelly.
NL

Ophalen bankgegevens - ING Bank - ING Nederland

Het ophalen van uw bankgegevens van de ING Bank doet u middels het programma Electronic Banking voor Windows. Dit dient u eerst op te starten op uw computer via Start -> Programma's -> ING Bank -> Electronic Banking voor Windows. Om in te loggen voert u uw medewerkernummer en uw wachtwoord in.

Communiceren met de ING Bank om de laatste rekeninginformatie op te halen, doet u door boven in de taakbalk te klikken op "Communicatie". Vervolgens verschijnt onderstaand scherm:
 

In het schermpje Verzenden/Ontvangen kunt u vervolgens aangeven welke informatie u wilt ontvangen. Tevens kunt u de datums ingeven van wanneer tot wanneer u de nieuwe bankmutaties wilt ontvangen. Heeft u alles naar wens ingevuld, klikt u op Start... . Communiceren met de ING Bank doet u middels de beveiligingscalculator die u van de ING Bank heeft ontvangen. Voor een goede uitvoering hiervoor volgt u de instructies op uw scherm.

Voor het exporteren van de nieuw opgehaalde bankgegevens naar Intelly gaat u in de taakbalk bovenin naar Rekeninginformatie -> Exporteren rekeninginformatie.

In het schermpje dat in beeld komt, kunt u bij Rekening de bankrekening kiezen waarvan u de gegevens wil exporteren. U vult vervolgens de datums in waarvan u de gegevens wilt exporteren. Let daarbij op de begindatum, zodat er geen dubbele mutaties in uw bankboek terechtkomen. Controleer daarom altijd eerst in het bankboek tot hoever de mutaties zijn bijgewerkt.

Het exportbestand van de ING Bank is een Swift MT940 bestand. Als het goed is, is dit reeds aangevinkt. Bij Valuta dient u te kiezen voor EUR.

In de onderste regel dient u een mt940-bestandje aan te maken, dat op een later moment in de Intelly Client geimporteerd dient te worden. Dit bestandje dient u telkens als u doet exporteren van de rekeninginformatie, opnieuw aan te maken.

Gebruikelijk is om op de C-schijf van uw computer een ING Bank-map aan te maken. Binnen deze map dient u een bestandje aan te maken met de titel mt940. In het bankschermpje klikt u vervolgens op Bladeren en gaat u naar de aangemaakte ING Bank-map. Als u zich in deze map bevindt, typt u in: mt940.txt . Klik vervolgens op Openen.

Vervolgens hoort de instelling in de onderste balk er als volgt uit te zien:

Klik vervolgens op OK om de instellingen op te slaan.

U heeft het mutatie-bestand van de ING-bank nu klaargezet om vervolgens in te lezen binnen Intelly. Dit kunt op 2 manieren doen en dit kunt u dit (terug)lezen bij import bankmutaties.


BE

Ophalen bankgegevens - ING Bank - ING België

Onderstaand vindt u het stappenplan hoe u het bestand van Home Bank Plus kunt downloaden:
 1. U logt in bij Home Bank Plus
 2. U kiest in de menubalk diensten / offline / takenlijst
 3. U geeft 'OK' op het pop-up scherm met uitgebreide tekst
 4. U krijgt nu het takenlijstscherm met daarop aangevinkt "de rekeninginformatie opladen"
 5. U klikt op 'Uitvoeren'
 6. Er volgt een inlogscherm waar u opnieuw moet inloggen om online te gaan
 7. U komt nu terug in het scherm Home Bank Budget
 8. U klikt op het icoon "Budget"
 9. U doet een dubbelklik op de rekening die u wilt exporteren
 10. U klikt op zoeken in het scherm dat u krijgt
 11. U vinkt de datum aan op het scherm en kiest "tussen" in de dropdownmenu
 12. U vult vervolgens de data in van de periode die u wilt exporteren
 13. U kiest achtereenvolgens: Zoeken, Exporteren, alle omzetten
 14. U kiest vervolgens in het pop-up scherm welke gegevens u wilt exporteren door ze met de zwarte pijl naar rechts te verplaatsen. Voor alle gegevens klikt u op de dubbele zwarte pijl.
 15. U kiest exporteren
 16. Hier geeft u het bestand de naam rekeninginfo*.txt (waarbij * eigen invulling betreft, bijvoorbeeld de periode aanduiding) en selecteer de map om op te slaan en kies exporteren. Dit is het CODA bestand.
 17. U krijgt de mededeling: succesvol geëxporteerd

U heeft het mutatie-bestand van de ING-bank België nu klaargezet om vervolgens in te lezen binnen Intelly. Dit kunt op 2 manieren doen en dit kunt u (terug)lezen bij import bankmutaties.