Import bankmutaties - Ophalen bankgegevens - SNS-Bank

Het ophalen van uw bankgegevens van de SNS-bank doet u via internet. Deze procedure dient u telkens uit te voeren als u rekeninginformatie van de SNS-bank naar Intelly wilt verzenden. Dit gaat via de volgende stappen:
1) U gaat naar: www.snsbank.nl

2) U kiest rechts boven het tabblad: zakelijk

3) U klikt links boven op: Inloggen mijn SNS Bank

4) U toets het serienummer van uw digipas in, klikt op 'Login' en volgt de aanwijzingen op het scherm om in te loggen.

5) U komt dan in een volgend scherm terecht en klikt op: Download

sns- download.png

6) U geeft in het volgende scherm de selectie aan voor het te exporteren bestand

- Rekening: Hier selecteert u  het bankrekeningnummer
- Bestandsformaat: Hier kiest u voor SWIFT-MT940
- Periode: Hier geeft u de periode op
  de eerste keer is het middels: periode van .. t/m ..
  hierna kan dit via de optie: alle data sinds vorige download
- Overig: Statusberichten zijn niet van toepassing
Klik vervolgens op 'Download'.

7) U kiest in het volgende scherm om het bestand op te slaan.

8) Het is gebruikelijk om op de C-schijf van uw computer een SNSbank-map aan te maken. Binnen deze map dient u het bestand op te slaan als een mt940 bestand. In het bankschermpje klikt u vervolgens op 'Bladeren' en gaat u naar de aangemaakt SNSbank-map.

U klikt vervolgens op 'Opslaan' om het bestand op te slaan.

9) U gaat vervolgens op het bureaublad naar 'Deze Computer' en u gaat naar het opgeslagen bestand. Dit ziet eruit zoals in de volgende afbeelding en u geeft een dubbelklik op de bestandsnaam.

10) Er opent zich nu een nieuw venster. U selecteert het bestand en klikt vervolgens op 'Extract To'

11) Er wordt nu gevraagd waar het 'uitgepakte' bestand neergezet moet worden. U selecteert hier weer de locatie op de c-schijf van de SNSbank.

U heeft het mutatie-bestand van de SNS-bank u klaargezet om vervolgens in te lezen binnen Intelly. Dit kunt u op 2 manieren doen en kunt u (terug)lezen bij import bankmutaties.