Financieel - Administraties - tab: Logistieke koppelingen - Factuursoorten

Stamgegevens > Financieel > Administraties > tabblad Logistieke koppelingen > Factuursoorten

Hier dient u de koppeling te leggen tussen de factuursoort en de daarbijhorende grootboekrekening.

Om ervoor te zorgen dat uw inkoopfactuur, met een toepasselijke factuursoort, op een succesvolle wijze wordt doorgesluisd naar Financieel, dient de factuursoort altijd gekoppeld te zijn aan een grootboekrekening.


Om deze koppeling te leggen, selecteert u in de eerste kolom allereerst een bepaalde factuursoort via het dropdown menu. Zijn hier geen opties, dan heeft u nog geen ongekoppelde factuursoorten. Hoe u dit zelf kunt doen, en wat is de functie is van factuursoorten, staat beschreven bij Factuursoorten.
Als u factuursoorten wilt aanmaken die dezelfde omschrijving en nummer hebben als grootboek, dan is dat beschreven bij Factuursoorten aanmaken vanuit grootboeken.

In de tweede kolom kunt u vervolgens zoeken naar de daarbijhorende grootboekrekening. Dit kunt u door middels het Intelly/algemeen/zoeken.gif-icoontje of door (een gedeelte van) de omschrijving van de grootboekrekening in te typen. Staat de juiste grootboekrekening er niet bij, kunt u bij Grootboeken lezen hoe u zelf een grootboekrekening aan kunt maken.

Als deze koppeling is gelegd, zal de inkoopfactuur met de factuursoort Reclame / Advertentie (zie bovenstaand voorbeeld) succesvol naar het financiële systeem worden doorgezet.
 

Logistieke koppelingen - Factuursoorten - Locaties

Indien er gebruik wordt gemaakt van inkoopfactuur met locatie, dan moet u de tweede kolom leeg laten en via het Subscreen empty-icoon naar het subscherm gaan.
 

Hier kunt u vervolgens de grootboekrekening koppelen aan de locatie.


Factuursoorten waar geen locaties aan zitten kunnen gewoon op dezelfde manier worden gekoppeld aan grootboekrekeningen, zoals hierboven staat beschreven.