Intelly Client - Intelly Client instellingen voor een kassasysteem

Om het Intelly Kassasysteem op uw pc te verwezenlijken zullen er enkele instellingen en programmatuur moeten worden geinstalleerd.

SQL Express installatie

• Installeer SQL Server 2012 Express inclusief SP3 op uw local drive. Zorg daarbij dat u alle functionaliteiten aanvinkt, en dat de  "mixed mode" ingesteld is.
  • Na het rebooten van uw pc na de installatie start u SQL Express opnieuw op. U vult de server naam in. Dit is gelijk aan <pc naam>\SQLEXPRESS.
  • Vervolgens maakt u een nieuwe gebruiker aan genaamd "IntellyClient". en vink de optie "enforce password" uit.
  • Bij het Tabblad "server roles" vinkt u "sys admin" aan, zodat u voldoende rechten heeft.
  • Start vervolgens uw werkstation opnieuw op.

Voor meer details van de SQL installatie

Voor zwaardere systemen is het ook mogelijk SQL express 2008 R2 met SP1 te installeren. Het grootste voordeel hierbij is dat de opslag capaciteit ten opzicht van SQL express 2005 verhoogd is (van 4 GB naar 10 GB). SQL 2008 R2 vraagt helaas wel meer van het systeem met betrekking tot onderdelen die al geinstalleerd moeten zijn. Om deze reden adviseren wij om SQL 2008 R2 in twee stappen te installeren:

Stap 1: SQL express 2008 R2 - database service (kies voor "SQLEXPR_x86_ENU.exe" voor 32 bit systemen, "SQLEXPR_x64_ENU.exe" voor 64 bit)
Stap 2: SQL express 2008 R2 - management studio

Intelly Client installatie voor het Kassasysteem

Om na het downloaden de Intelly Client te installeren kiest u in onderstaand scherm de optie Uitvoeren.
Indien het niet mogelijk is de setup rechtstreeks te starten vanuit bovenstaande link, kies dan voor <rechtermuisklik>, "opslaan als" om de setup eerst op te slaan, voordat u deze opent.

Door een beveiligingsfunctie van Windows is de kans groot dat u nogmaals de vraag krijgt om de Setup van de Intelly Client uit te voeren.
Kies hier voor de optie 'Uitvoeren'.

Vervolgens verschijnt het schermpje om de setup te starten:

Klik op OK.
De Intelly Client wordt daarna geïnstalleerd.

Daarna dient u zich aan te melden met dezelfde codes als waarmee u inlogt in Intelly.

Mogelijk heeft u rechten op meerdere webclusters om de Intelly Client voor te gebruiken. Voor het normale gebruik van Intelly kiest u voor de optie 'Extranet (live)'.

Kies vervolgens de functies waar u de Intelly Client kassa voor wilt gaan gebruiken.

• Afdrukken: Deze functie wordt gebruikt voor het centraal afdrukken van gegevens die voortvloeien uit Intelly.
  • Kassa (inclusief server: Deze functie gebruikt u als u een kassa vanaf uw pc wil draaien.
  • Kassa Satelliet: Deze functie wordt gebruikt wanneer u meerdere kassa's heeft draaien op 1 locatie. Installeerd u de client niet op de hoofdkassa, dan kiest u deze optie.
  • Bereidingsmanager: Deze functie gebruikt u als u bereidingen wil maken in uw keuken, de bereidingsmanager ondersteund verschillende gangen en andere communicatie met uw keuken.

De Intelly Client zal nu opgestart worden.

Indien dit de eerste client installatie is, zal de client een melding geven dat er nog geen database configuratie aanwezig is.
De gegevens die de client in staat stellen met de database te verbinden zijn in te stellen in de backoffice.
Gebruik hiervoor menu: Stamgegevens / algemeen / intelly clients / databases

Maak hier een nieuwe "database" aan, met bijvoobeeld onderstaande instellingen (deze gaan uit van een lokale SQL installatie, zoals in het begin van dit artikel aangegeven).
Uiteraard zijn al deze instellingen vrij. De gebruikersnaam en wachtwoord moeten overeen komen met een gebruiker die binnen de SQL server is aangemaakt, met voldoende rechten om een database te mogen aanmaken en lezen / schrijven.

Herstart daarna de client. Deze zal nu gebruik gaan maken van de nieuwe instellingen.