Ordner inkoop - Opvragen inkoopboeking

Als u de ordner inkoop opent ziet u aan de rechterkant van uw scherm het vergrootglas.png-tabblad. Met dit tabblad kunt u een inkoopboeking opzoeken.

 

Dit scherm biedt u de volgende zoekmogelijkheden:
  • Relatie: Hier kunt u zoeken op een bepaalde relatie, oftewel crediteur, van een bepaalde inkoopboeking. Vul (een deel van) de naam van de relatie in. In dit scherm is het niet mogelijk om te zoeken op relatienummer.
  • Omschrijving: Hier vult een een deel van de omschrijving van de factuur in.
  • Boekstuknr.: U kunt ook meteen zoeken op het boekstuknummer van een inkoopboeking.
  • Datum van: Hier vult u de datum in vanaf welke dag dat u wilt gaan zoeken. Met behulp van het Intelly/algemeen/Kalender.gif-icoontje, waarna vervolgens een kalender verschijnt, kunt u de juiste dag selecteren.
  • Datum tot: Hier vult u de datum in tot en met de dag dat u wilt gaan zoeken.
  • Bedrag van: Hier vult u het laagste bedrag in. 
  • Bedrag tot: Hier vult u het hoogste bedrag in. 
Indien u bijvoorbeeld een creditnota wilt zoeken, dan is het "Bedrag van" bijvoorbeeld -1000 EUR en het "Bedrag tot" is 0,00 EUR.

Mocht u de boeking niet hebben gevonden, dient u uw zoekopdracht beter te specificeren. Als u zoekt op relatie of op datum, is het natuurlijk mogelijk dat er meerdere inkoopboekingen worden gevonden.

Het is ook mogelijk om te zoeken aan de hand van de tabbladen aan de rechterkant van uw scherm. Deze staan normaal gesproken op alfabet. Zo kunt u gemakkelijk zoeken op naam van de leverancier waar de inkoopfactuur van afkomstig is.

OPMERKING:
Indien de naam van een relatie niet met een letter van het alfabet begint - bijv een ' of een spatie - dan zijn de boekingen terug te vinden in het tabblad '*'.