Ordner openstaande posten - Betalingen (crediteuren)

Als u de ordner openstaande posten crediteuren geopend heeft ziet u aan de linkerkant alle huidige openstaande posten staan met factuurbedragen die u nog dient te betalen.

Klaarzetten betalingen:
Als eerste selecteert u het tabblad met het bankrekening erop, van welke u de betaling wilt uitvoeren.

 


Vervolgens kunt u hier zoeken naar de openstaande post(en) waar u een betaling van wilt aanmaken. U vult hier bijvoorbeeld de relatie in om naar alle openstaande posten van een bepaalde relatie te zoeken of u geeft een selectie van de factuurdatums of van de vervaldatums.

LET OP: Als u een vinkje plaatst bij "Klaargezet weergeven" dan worden de bedragen in het rood getoond die reeds bij de voirge clieop zijn klaargezet. In het geval dat het clieop-bestand niet naar de bank is gestuurd, dan kunt u dit bedrag opnieuw klaarzetten om te betalen.
(anders gaat u een dubbele betaling doen!)

U kunt hier ook nog aangeven op welke wijze u wilt betalen, op een vaste dag van de week, of per vervaldatum of zoals hierboven op een vaste datum.


Als u niets invult en klikt op OK, komen per relatie alle openstaande posten naar voren die zijn vervallen.
[NewPage]
De layout van zo'n openstaande post ziet er als volgt uit:Als u op de adresgegevens klikt kunt u naar de stamkaart van de relatie gaan.
Met behulp van de dropdown onder de adresgegevens is het ook mogelijk het rekeningnummer te wijzigen in een ander rekeningnummer. Deze moeten dan wel in de stamgegevens van de relatie staan. U kunt op invoeren/wijzigen banknummer klikken als u naar de handleiding wilt gaan waar u dat kunt aanvullen/wijzigen.

Fact.nr: Dit is het boekstuknummer van de inkoopfactuur.
Datum: Dit is de datum van de inkoopfactuur.
Omschrijving: Hier staat de omschrijving zoals bij de boeking is ingevuld. Deze kunt u hier eventueel wijzigen.
Betaaldatum: Dit is de datum wanneer u de betaling wilt doen. Deze kunt u naar wens wijzigen.
Bedrag: Hier staat het bedrag wat nog moet worden betaald op deze inkoopfactuur. Door op het bedrag te klikken, wordt het automatisch in het vakje ernaast klaar gezet. 
Intelly/red_exclamationmark.giLet op: Is het bedrag rood, dan is voor deze inkoopfactuur reeds een betaling aangemaakt.
Klaargezet: Als dit vakje leeg is, dan is er nog niets klaargezet. U kunt hier zelf het gehele of een gedeelte van het bedrag invullen om klaar te zetten. Als u hier op automatisch klaarzetten klikt, kunt u zien hoe u kunt instellen dat bij aanmaken van een betalingsrun, alle bedragen gelijk worden klaargezet.

Als alles naar wens is klaargezet, ziet u op de linkerpagina een optelling. Dit is een optelling van het banksaldo en het betalingslimiet. En verminderd met het totale bedrag wat is klaargezet in deze betaalrun.

Betalen:

Om nu de betalingsopdrachten definitief te maken, moet u op de knop 'Betalen' drukken. Dan wordt automatisch het Clieop03 bestand als bijlage aangmaakt en verstuurd naar het e-mail adres waarmee u bent ingelogd in Intelly. Dit Clieop03 bestand kunt u in uw bank inlezen om de betalingen te laten uitvoeren.