Financieel - Administraties - tab: Logistieke koppelingen - Omzetgroepen

Stamgegevens > Financieel > Administraties > tabblad Logistieke koppelingen > Omzetgroepen


Hier dient u de koppeling te leggen tussen de omzetgroep en de daarbijhorende grootboekrekeningen.

Om ervoor te zorgen dat uw verkoopfactuur, met een toepasselijke omzetgroep, op een succesvolle wijze wordt doorgesluisd naar Financieel, dient u de omzetgroep altijd te koppelen aan een aantal grootboekrekeningen.

Om deze koppeling te leggen, selecteert u in de eerste kolom allereerst een bepaalde omzetgroep via het dropdown menu. Zijn hier geen opties, dan heeft u nog geen omzetgroepen aangemaakt. Deze kunt u aanmaken bij Stamgegevens > Document > Documentstroom verkoop > Verkoop > Omzetgroepen of bij Stamgegevens > Algemeen > Producten > Basisgegevens > Omzetgroepen. Klik op Omzetgroepen om naar de beschrijving in de handleiding te gaan.

In de volgende kolommen kunt u vervolgens zoeken naar de daarbijhorende grootboekrekeningen. Dit kunt u door middels het Intelly/algemeen/zoeken.gif-icoontje of door (een gedeelte van) de omschrijving van de grootboekrekening in te typen. Staat de juiste grootboekrekening er niet bij, dan kunt u bij Grootboeken lezen hoe u zelf een grootboekrekening aan kunt maken.