Ordner Rapporten - Grootboek - Winst & verlies

Gele ordner Rapporten > Grootboek > Winst & verlies

De Winst & verlies is uitgebreider als de werkbalans. Het verschil is dat de winst- en verliesrekening per grootboekrekening inzicht geeft in de mutaties debet, mutaties credit, het saldo hiervan en het saldo van de vorige periode.

Hieronder ziet u een kleine selectie van een aantal grootboekrekeningen op de balans:


U ziet 4 winst- en verliesrekeningen. Per rekening ziet u achtereenvolgens het grootboeknummer, de naam van de grootboekrekening, de waarden van de mutaties debet, mutaties credit, het saldo en de eindbalans van het vorige jaar.

Binnen de winst & verlies kunt u klikken op alle items waar het handje verschijnt als u er met de muis overheen gaat. Alle bedragen herbergen meer informatie en laten u zien hoe het betreffende bedrag tot stand is gekomen.

Grootboekrekeningnummer:
Indien u klikt op het grootboekrekeningnummer zal er op de rechterpagina alle boekingen getoond worden welke op dit grootboekrekeningnummer zijn geboekt. Dus ook van alle voorgaande jaren.

Omschrijving grootboekrekeningnummer:
Als u klikt op de naam van de grootboekrekening, zal de stamkaart van het grootboekrekeningnummer geopend worden.

Mutaties debet:
Als u klikt op het bedrag in de kolom 'Mutaties debet' ziet u alleen de debetmutaties van het betreffende boekjaar waarin u zich bevindt.

Mutaties credit:
Als u klikt op het bedrag in de kolom 'Mutaties credit' ziet u alleen de creditmutaties van het betreffende boekjaar waarin u zich bevindt

Saldo:
Als u klikt op het bedrag in de kolom 'Saldo' ziet u door welke mutaties van het betreffende boekjaar dit bedrag is opgebouwd.
 
Eindbalans vorige periode:
Als u klikt op het bedrag in de kolom Eindbalans vorige periode, kunt u bekijken hoe dit bedrag is opgebouwd uit alle mutaties van het vorige jaar.