Ordner rapporten - Grootboek - Taxonomie rapportage

Gele ordner rapporten > Tabblad Grootboek > Taxonomie rapportage

De taxonomie rapportage is een mappingschema dat uw grootboeken op een eenduidige wijze presenteert. De grootboekrekeningen worden ingedeeld in een standaard schema. Dit standaard schema wordt voor rapportagedoeleinden gebruikt.

In de gele ordner rapporten kunt u dit schema opvragen. Het volgende scherm verschijnt.

Taxonomie: U selecteert hier de soort Taxonomie. Afhankelijk van wat er ingevuld is binnen de administratie tabblad rapportage schema's is hier een keuze mogelijk.

Van .. T/m ..: Geef hier de periode op waarvan u de rapportage wil zien.

Toon volledig mappingschema: Als u dit aanvinkt, krijgt u het totale schema te zien, met alle groepen en subgroepen; ook als hier geen van uw grootboeken aan gekoppeld zijn.

Toon rubrieknummers: Als u hier een vinkje zet, worden alle rubrieken zichtbaar waar een grootboek gekoppeld is.

Toon grootboeken (detail): Als u dit aanvinkt, worden tevens de exacte grootboekrekeningen met hun grootboeknummers getoond.

Om deze functie  te kunnen gebruiken, is het noodzakelijk dat de grootboekrekeningen in het CaseWare mapping-schema zijn gekoppeld.
Als u hier klikt gaat u naar de beschrijving in onze handleiding hoe u CaseWare kunt inrichten. De knop kunt u gebruiken, om direct naar de pagina te gaan waar u de CaseWare mapping-schema kunt controleren of alle koppelingen zijn gemaakt, en indien nodig het schema verder in te richten.