Ordner Rapporten - Grootboek - Uitdraai grootboek

Gele ordner Rapporten > Tabblad Grootboek > Uitdraai grootboek

Binnen deze optie is het mogelijk om een overzicht op te vragen van alle grootboekkaarten of een selectie daarvan. Het is mogelijk om te filteren op een specifiek dagboek, specifieke reeks grootboekrekeningen en/of specifiek op datum. Standaard wordt alles getoond van het gehele boekjaar waarin u deze optie aanroept, maar het is verstandig om een selectie te maken, dit in verband met de tijd om het overzicht op te vragen.

Indien u van plan bent om het overzicht te printen, kunt u vooraf opgeven of er één grootboekrekening per pagina geprint moet worden. Vinkt u dit niet aan, dan zal alles achter elkaar geprint worden.

Klik vervolgens op 'OK' om uw zoekopdracht uit te voeren.

Toelichting

De uitdraai van de grootboekrekeningen van de balans wordt weergegeven inclusief de balanswaarde vorige periode, de totalisering van de (eventuele) mutaties en daarna de eindbalans waarde.
Indien er geen mutaties zijn in de opgegeven datumselectie, maar wel balanswaardes, worden deze grootboekrekeningen uiteraard gepresenteerd.


De mutatieregels tonen eerst het boekjaar (2008), daarna het dagboek (85), daarna het boekstuknummer (1), dan de omschrijving zoals in de boeking vastgelegd, en daarna de bedragen exclusief BTW en de geboekte BTW bedragen en tot slot de datum van de boekingsregel.

De uitdraai van de grootboekrekeningen van de Winst & Verlies.Tip:
Als u met de muis over het boekstuknummer gaat, verschijnt er een handje. Als u nu met de linkermuisknop klikt, zal de betreffende boekingen worden geopend. Van hieruit kunt u de boeking - indien gewenst - aanpassen. U dient dan wel het overzicht opnieuw op te roepen om de wijziging in beeld te krijgen.