Ordner Rapporten - Crediteuren - Factuurcontrole

Gele ordner Rapporten > Tabblad Crediteuren > Factuurcontrole

Met deze factuurcontrole kunt u bekijken, wat de stand is van de ingeboekte facturen waar nog een saldo op openstaat, gespecificeerd naar crediteur.
 
  factuurcontrole begin menu

In de bovenstaande afbeelding ziet u de mogelijkheden die u kan instellen. U kunt dagboek Inkoop en Inkoop (Incompany) aanklikken, afhankelijk van welke inkoopfacturen u wilt controleren. Standaard is het minimum bedrag leeg, dan worden alle nota's, en niet de creditnota's, getoond waar saldo opstaat. Indien u hier een bedrag ingeeft van bijvoorbeeld 1000.00, dan worden alle facturen getoond met een openstaand saldo groter dan 1000.00 euro.

Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n overzicht:
factuurcontrole - overzicht

Het overzicht geeft per crediteur de posten die aan de ingegeven voorwaarden voldoen. Beginnend vanaf links ziet u boekstuknummer, referentie, factuurbedrag, factuurdatum, datum laatste betaling en het restbedrag wat nog open staat op de factuur.
Als er geen betaling is geweest is de datum laatste betaling gelijk aan de factuurdatum, zie 'Bedrijf - 58143'. Bij een betaling wordt de datum daarvan weergegeven, zie 'Bedrijf - 53160' in bovenstaand voorbeeld, daar is op 15-02-2008 een betaling geweest. Bij een memoriaalboeking, bijvoorbeeld om een creditnota te verrekenen, wordt de datum laatste betaling niet gewijzigd, echter wordt het restbedrag wel aangepast, zie 'Bedrijf - 55655'.