Algemeen - Relaties - Contactpersoon functies

Stamgegevens > Algemeen > Relaties > Contactpersoon functies

Een contactpersoon functie omschrijft de rol van een contactpersoon binnen de relatie. Deze functie kan vervolgens worden toegekend aan een contactpersoon van een relatie. Zo kan dus worden ingesteld of de contactpersoon bijvoorbeeld een Inkoper is of een Verkoper. Lees meer over contactpersonen.

Relatie contactpersoon functies

Het aanmaken van een nieuwe functie gaat via het Nieuw item aanmaken-icoon. Hier moeten een Functie ID en Omschrijving worden gevuld. De Functie ID wordt automatisch door het programma bepaald. Bij de Omschrijving moet de functie omschrijving worden ingevuld.

Voor het digitaal versturen van verkoopfacturen kan bijvoorbeeld de volgende functie aangemaakt worden: eFactuur (Inkoop) welke bij de relatie contactpersonen ingevuld wordt en in het LCC bij het verkoopproces-uitvoer in de mail-instellingen.