Sjabloon groepen - Functionaliteit

Met sjabloon groepen kunnen sjablonen worden onderverdeeld. Dit heeft als voordeel dat bij het afdrukken van bijvoorbeeld een factuur voor een klant, vooraf bepaald kan worden welke layout voor deze klant gebruikt zal worden.

Om de functionaliteit verder uit te leggen gaat volgend voorbeeld uit van de sjabloon groepen:
- Particulier
- Zakelijk

Koppeling Sjabloon groepen - Relaties
Bij een relatie kan een sjabloon groep gekoppeld worden. Zo kan bepaald worden dat voor de relatie, particuliere of zakelijke sjablonen gebruikt moeten worden.
De instelling bevindt zich op het tabblad Logistieke uitvoer bij een relatie.

Koppeling Sjabloon groepen - LCC uitvoer
In het Logistic Control Center kan een sjabloon groep aan een uitvoer layout worden gekoppeld. Zo kan bepaald worden of bijvoorbeeld een factuurlayout voor particulier of zakelijk gebruik zal gaan dienen.
Deze instelling bevindt zich bij Document instellingen in het LCC bij de optie Uitvoer.

Stel nu dat:
- aan relatie Janssen, de sjabloon groep Zakelijk is toegekend
- er bij LCC uitvoer twee factuurlayouts zijn. Een zakelijke layout waaraan de sjabloon groep Zakelijk is toegekend en een particuliere layout waaraan de sjabloon groep Particulier is toegekend

Wanneer er voor relatie Janssen een factuur moet worden afgedrukt, dan zal voor Janssen standaard de zakelijke layout geselecteerd worden. Zo kunnen facturen efficiënter verwerkt worden. Is bij een relatie geen sjabloon groep bekend, dan zal deze layoutkeuze op moment van afdrukken, handmatig bepaald moeten worden.